T/1756/92.

kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-a (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az egyes munkaügyi és szociális törvények módosításáról szóló T/1756. számú törvényjavaslathoz - kapcsolódva a T/1756/10. számú módosító javaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ.

A törvényjavaslat 29. §-ával megállapított Szt. 37/D. §-a új (3)-(4) bekezdéssel egészül ki, egyidejûleg a (3)-(5) bekezdés számozása (5)-(7) bekezdésre változik.

"(3) A települési önkormányzat az aktív korú nem foglalkoztatott, rendszeres szociális segélyben részesülõ személy számára abban az esetben írhat elõ a munkaügyi központ kirendeltségével történõ - a (2) bekezdés c) pontja szerinti - együttmûködési kötelezettséget, ha errõl a települési önkormányzat és a munkaügyi központ megállapodott.

(4) Ha a települési önkormányzat a rendszeres szociális segélyben részesülõ személyt a munkaügyi központ kirendeltségével történõ együttmûködésre kötelezi, errõl a segélyt megállapító határozatban vagy a segély felülvizsgálata során rendelkeznie kell."

I n d o k o l á s

A kapcsolódó módosító indítvány az Szt. 37/D. § (2) bekezdésére irányuló módosító javaslattal összhangban rendelkezik arról, hogy a munkaügyi központ kirendeltségével történõ együttmûködési kötelezettség csak abban az esetben írható elõ, ha errõl külön megállapodik az önkormányzat és a munkaügyi központ. A segélyezett számára határozatban kell elõírni az együttmûködésnek ezt a formáját.

Budapest, 1999. december 7.

Bernáth Ildikó
Fidesz