H/1762/4.

Az Országgyûlés

Költségvetési és pénzügyi
bizottságának

Környezetvédelmi
bizottságának

a j á n l á s a

az agrárgazdaság 1998. évi helyzetérõl szóló jelentés elfogadásáról szóló H/1762. számú országgyûlési határozati javaslat

r é s z l e t e s

vitájához

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés a Költségvetési és pénzügyi bizottsága (továbbiakban: Költségvetési bizottság) - elsõ helyen kijelölt bizottságként valamint a Környezetvédelmi bizottsága megvitatta az agrárgazdaság 1998. évi helyzetérõl szóló jelentés elfogadásáról szóló, H/1762. számon beterjesztett határozati javaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott H/1762/1. számú módosító javaslatot.

Megjegyzés: A határozati javaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.

    1. Simon József képviselõ a határozati javaslatot új 3. ponttal kiegészíteni javasolja:

"3. felkéri a Kormányt, hogy a 2000. évi költségvetés folyamatban lévõ vitája során támogassa azokat a módosító javaslatokat, amelyek megalapozhatják az agrárgazdaság fejlesztésérõl szóló 1997. évi CXIV. törvény végrehajtását és a Magyar Agrárgazdasági Tanács jelentéssel kapcsolatos ajánlását."

Indokolás: Lásd a H/1762/1. számú módosító javaslat indokolását.

A módosító javaslatot(tal): - a Költségvetési biz. egyharmada sem támogatja.

- a Környezetvédelmi biz. egyharmada sem támogatja.

- Az Elõterjesztõ képviselõje nem ért egyet.

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. december 2.

Dr. Szekeres Imre s.k.,
a Költségvetési bizottságának elnöke

Dr. Illés Zoltán s.k.,
a Környezetvédelmi bizottságának elnöke