országgyûlési képviselõ

Módosító javaslat

dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke

T/1802/139.

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. § (1) bekezdése alapján a kémiai biztonságról szóló T/1802. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 24. §-ának (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"(2) A Központ végzi a kémiai biztonsággal összefüggõ nemzetközi információk gyûjtését, a fontosabb információk magyar nyelvre fordítását és valamennyi, a kémiai biztonságban érintett szervezet[hez], forgalmazó és felhasználó [történõ eljuttatását] számára történõ hozzáférhetõvé tételét. A Központ egyidejûleg gyûjti, elemzi és értékeli a kémiai biztonsággal, a veszélyes anyagok kezelésével kapcsolatos hazai adatokat, és a nemzetközi, illetve hazai adatokból levont következtetéseirõl tájékoztatja a 25. § szerinti, valamint a kémiai biztonság területén döntések elõkészítésére, illetõleg döntések meghozatalára jogosult egyéb közigazgatási szerveket."

Indokolás

A kémiai biztonság veszélyeztetése elsõsorban a forgalmazás és felhasználás területén adódhat, ezért ezen területekre is el kell jutatni az új információkat. Nem követelmény azonban az információk közvetlen eljuttatása az érintettek részére, a pénzügyi lehetõségekhez jobban igazodó megoldás a bármilyen módon az érintettek tudomására hozatalára történõ utalás.

Budapest, 2000. február 10.

Steinerné Vasvári Éva
(FIDESZ-MPP)