Országgyûlési képviselõ

T/1802/153.

Kapcsolódó módosító javaslat

dr. Áder János
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a kémiai biztonságról szóló T/1802. számú törvényjavaslathoz a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Kapcsolódva dr. Pap János T/1802/64. számon, illetve Steinerné Vasvári Éva T/1802/110. számon benyújtott módosító indítványához a törvényjavaslat 7. §-.ának (5) bekezdése a következõk szerint módosul:

"(5) A veszélyes anyagra vonatkozó bejelentési eljárást nem kell alkalmazni a 2 %-nál kevesebb monomert tartalmazó mûanyagok - ideértve valamennyi polimert is - továbbá azon veszélyes anyagok esetében, amelyeknek az egyébként bejelentésre kötelezett által évenként gyártott, vagy importált tömege nem éri el a 100 kg-ot, vagy halmozott össztömege az 1 tonnát, illetõleg a robbanásveszélyes, a rendkívül gyúlékony, a maró, a nagyon mérgezõ, a mérgezõ, a karcinogén, a mutagén, valamint a reprodukciót és az utódok fejlõdését károsító anyagok esetén az [10] 1 kg-ot, vagy [- bármely veszélyes anyag esetén - ] halmozott össztömege a[z 1 tonnát] 10 kg-ot."

I n d o k o l á s

A kémiai biztonság érdekében különös jelentõsége van annak, hogy minél kisebb tömegben, illetõleg össztömegben határozzuk meg azt a mértéket, amely alatt a veszélyes anyagokra vonatkozó bejelentési eljárást nem kell alkalmazni. Így csökkenthetõ azon veszélyes anyagok mennyisége, amelyek az arra jogosult hatóság megfelelõ tájékoztatása nélkül kerülnek be az ország területére. Ezzel egyidejûleg pontosabbá tehetõ az ország veszélyes anyag térképe.

dr. Pap János
FIDESZ-MPP

Steinerné Vasvári Éva
FIDESZ-MPP