Országgyûlési képviselõ

T/1802/157.

Kapcsolódó módosító javaslat

dr. Áder János
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a kémiai biztonságról szóló T/1802. számú törvényjavaslathoz a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Kapcsolódva Steinerné Vasvári Éva T/1802/133. számon benyújtott módosító indítványához, a törvényjavaslat 18. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

"18. § (1) Veszélyes anyagok, illetve veszélyes készítmények a külön törvényben foglalt egyéb feltételek mellett csak abban az esetben reklámozhatóak, ha a reklám tartalmazza a reklámozott termék 3. § szerinti veszélyességi osztályának egyértelmû megjelölését.

(2) Tilos a forgalomba hozandó veszélyes anyagot, illetve veszélyes készíményt nem veszélyesként reklámozni, illetõleg olyan kifejezést, megjelölést használni, amely a veszély nem megfelelõ értékelését eredményezheti.

(3) Csomagküldés útján történõ értékesítés esetén a termékre vonatkozó reklámhordozónak és a termék leírásának egyértelmûen utalnia kell a megrendelhetõ termék veszélyességére."

Indokolás

A veszélyes anyagok, illetõleg veszélyes készítmények reklámozására vonatkozó szabályokat a kémiai biztonság, valamint a fogyasztók, felhasználók érdekeinek védelme szempontjaira tekintettel indokolt további részletszabályokkal kiegészíteni.

Steinerné Vasvári Éva
FIDESZ-MPP