Országgyûlési képviselõ

T/1802/165.

Kapcsolódó módosító javaslat

dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a kémiai biztonságról szóló T/1802. számú törvényjavaslathoz a következõ

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elõ:

Kapcsolódva dr. Pap János T/1802/63. számon benyújtott módosító indítványához, a törvényjavaslat 19. §-ának (1) bekezdése a következõk szerint módosul:

"(1) A veszélyes anyag egész életciklusa alatt a veszélyes anyagokkal, illetve a veszélyes készítményekkel végzendõ tevékenység megkezdése elõtt a tevékenységet végzõ az adott tevékenység [a veszélyes anyagok, illetõleg veszélyes készítményekkel végzett tevékenység] emberi egészséget és környezetet károsító kockázatairól becslést készít, a munkavédelemrõl szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.) rendelkezéseire figyelemmel. A kockázat-becslés elvégzéséért szervezett munkavégzés esetén a munkáltató, egyéb esetben a vállalkozó, nem vállalkozás keretében végzett tevékenység esetén a tevékenységet végzõ a felelõs."

Indokolás

A törvényjavaslatban a kockázat-becslés elvégzésének kötelezettségét indokolt kiterjeszteni a veszélyes anyag életciklusának teljes idõtartamára, egyidejûleg azonban egyértelmûsíteni szükséges azt is, hogy bármely tevékenységet végzõt a kockázat-becslés kötelezettsége kizárólag saját tevékenysége tekintetében terhel.

Dr. Pap János
FIDESZ-MPP