H/1841/4.

Az Országgyûlés
Kulturális és sajtó
bizottságának

a j á n l á s a

a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Hungária Televízió Közalapítványok kiegészítõ támogatásáról szóló H/1841. számú országgyûlési határozati javaslat

r é s z l e t e s

vitájához

Tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés Kulturális és sajtó bizottsága (továbbiakban: Kulturális bizottsága) megvitatta a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Hungária Televízió Közalapítványok kiegészítõ támogatásáról szóló, H/1841. számon beterjesztett országgyûlési határozati javaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott H/1841/3. számú módosító javaslatot.

Megjegyzés: Az országgyûlési határozati javaslat szövegébõl elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettõl eltérõ jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévõ képviselõk egyharmadának támogatását megkapta.
Ahol az ajánlás a bizottság nevét nem tartalmazza, ott az adott bizottság a módosító javaslatról nem foglalt állást.

A módosító javaslatok közötti összefüggésekre akkor utalunk, ha ugyanazon képviselõ által benyújtott módosító javaslatokról vagy több képviselõ által közösen benyújtott módosító javaslatokról egyszerre célszerû dönteni.

    1. Mádi László képviselõ az országgyûlési határozati javaslat 1. pontjának a következõ módosítását javasolja:

"1.) Az Országgyûlés a Magyar Televízió Közalapítvány, a Magyar Rádió Közalapítvány és a Hungária Televízió Közalapítvány által - a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 84. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen - benyújtott támogatás iránti igényt megvizsgálva 2000. [év elsõ negyedévében] január 1-tõl a három közalapítvány támogatását az Országgyûlés [újabb döntéséig] - a Mûsorszolgáltatási Alapba az üzemben tartási díjon kívül, valamennyi egyéb jogcímen befolyó bevételek terhére - 1.8 százalékig terjedõen kiegészíti."

Indokolás: Lásd a H/1841/3. számú módosító javaslat indokolását.

A módosító javaslatot(tal): - a Kulturális biz. támogatja.

- az Elõterjesztõ képviselõje egyetért.

Összeállította: az Országgyûlés Jogi Fõosztálya

Budapest, 1999. december 2.

Sasvári Szilárd s.k.,
a Kulturális bizottság elnöke