Magyar Országgyûlés
Költségvetési és pénzügyi
bizottsága

T/2061/82.

Bizottsági módosító javaslat!

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. § (1) bekezdése alapján a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosításáról szóló T/2061. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 96. §-át a következõ új (10) bekezdéssel javasolom kiegészíteni, amely a Jöt. 72. §-ának (13) bekezdése helyébe lép (a módosító javaslat elfogadása esetén a további bekezdések számozása értelemszerûen változik):

"(13) Alkoholterméket és bort az üzlethelyiség raktárában, továbbá - a vendéglátóipari üzlet és a kereskedelmi szálláshely kivételével - az üzlethelyiség eladóterében kizárólag bontatlan, zárjeggyel ellátott palackban, a szõlõbor esetében kannában is lehet tárolni, értékesíteni. Szõlõbor esetében 25 litert meghaladó edényzetbõl is lehet értékesíteni, ha az hitelesített és a VPOP által engedélyezett átfolyásmérõn keresztül történik. A vendéglátóipari üzlet és a kereskedelmi szálláshely üzlethelyisége eladóterének kiszolgálásra szolgáló részében választékonként alkoholtermékbõl, köztes alkoholtermékbõl és borból csak egy-egy bontott palackot (ideértve a kannás kiszerelésû bort is) lehet tartani, illetve abból lehet a terméket kimérni. A kannás kiszerelésû szõlõbor kimérése csak az eladótér kiszolgálásra szolgáló részében az e célra kialakított kimérõ edénybõl történhet."

Indokolás

Lásd: a Költségvetési bizottság 2000. április 5-i ülésének jegyzõkönyvét.

Budapest, 2000. április 5.

Szekeres Imre
a bizottság elnöke