ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

T/108/38.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 102. §-ának (1) bekezdése alapján a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításától szóló T/108. számú törvényjavaslathoz, kapcsolódva a T/108/5. számú módosító javaslathoz a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 5. §-ának (1) bekezdése az alábbiak szerint változik:

"(1) A Kt. 52. §-a (1) bekezdésének első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

Az iskolában a szorgalmi idő, tanítási év minden év szeptemberének első munkanapján kezdődik és - az alapműveltségi vizsga, az érettségi vizsga, s a szakmai vizsga évét kivéve - minden év június [második hetének utolsó munkanapjáig tart.] hónap 15-én, illetve ha ez a nap nem munkanap, a június 15-ét megelőző munkanapon fejeződik be. A tanév rendjét úgy kell megállapítani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a kerettantervben előírt tananyag, illetve a kötelező és közös követelmények elsajátítására. A tanév során őszi, téli, tavaszi és nyári szünet van"

Indokolás

A kapcsolódó módosító javaslat alapján az eredetileg benyújtott szöveghez képest egyértelműbbé válik, hogy mely napra esik az utolsó tanítási nap, egyúttal a javaslat rögzíti a tanítási szünetek számát, és garanciákat ad a tantervi követelmények teljesítésére.

Budapest, 2002. 06. 24.

Révész Mariusz
Fidesz