ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt
Képviselőcsoportja

K/732.

Írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés Elnöke
részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Megkapja-e Nagykanizsa a laktanyákat ?" címmel a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Dr. Kiss Elemér, Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez. A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

Nagykanizsán az elmúlt években munkahelyek ezrei szűntek meg anélkül, hogy a munkanélkülivé vált emberek sokaságának lehetősége lett volna magának megfelelő munkahelyet találni. A városvezetés ipari park létrehozásában látja a munkahelyteremtés megoldását. A leendő ipari park területén jelenleg két, az ÁPV Rt kezelésében levő laktanya található. Bár a polgári kormány több alkalommal kinyilvánította részvételi szándékát az ipari park fejlesztésében, mint a laktanyák területével beszálló résztulajdonos, a városvezetésnek az állami részvétel nem kellett, helyette mindig a laktanyák városi tulajdonba kerülését szorgalmazták. A 2002. évi országgyűlési választási kampányban a városunkba látogató Medgyessy Péter és Kovács László urak azt az ígéretet tették, hogy győzelmük esetén 90 napon belül a város tulajdonába juttatják a laktanyákat és a hozzájuk tartozó területeket.

Tisztelt Miniszter úr! Az ígéretek megvalósulása milyen stádiumban van? Milyen intézkedések történtek eddig a laktanyák átadásra? Mi a terve az ÁPV Rt-nek a laktanyák területén jelenleg bérlőként tevékenykedő helyi vállalkozókkal, valamint azokkal a helyi vállalkozókkal, akik a későbbiekben ezen a területen akarják telephelyeiket kialakítani, amennyiben a laktanyák nem a város tulajdonába kerülnek, hanem más megoldással történik valamiféle beruházás a laktanyák területén?

Budapest,2002. augusztus 6.

Cseresnyés Péter
Fidesz - Magyar Polgári Párt