ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/945/39.

Módosító javaslat

dr. Szili Katalinnak

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a T/945

az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló törvény javaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

a javaslat 8.sz. melléklete az alábbiak szerint kiegészül:

""2. számú melléklet az 1992. évi LXXIV. törvényhez

16. oktatás, kivéve az iskolarendszeren kívüli felnőttoktatást, ha az nem közművelődési, közgyűjteményi, szakszervezeti szervezésben történik (SZJ 80-ból), az oktatási pedagógiai szakértés, szaktanácsadás (SZJ 74.87.16.4), a pedagógiai tájékoztatás, pedagógus-továbbképzés szervezése, valamint a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezése, összehangolása (SZJ 74.87.15-ből); "

Indokolás

A korszerű ismeretek elsajátítása, az egész életen át tartó tanulás a gyorsan változó világ egyik nagy kihívása. A küszöbön álló Uniós csatlakozás is szükségessé teszi olyan tudás megszerzését amely a piacra jutáshoz és az ottani megmaradáshoz elengedhetetlenül szükséges. Ezt az ismeretet nemcsak iskolarendszerű felnőttoktatási keretek között lehet elsajátítani. Ennek jól bevált formája már évtizedek óta az iskolarendszeren kívüli ismeretszerzés, példa lehet erre a háború előtti gazdatanfolyam csakúgy mint a különféle szakmák ma működő ismeretbővítő oktatási formái.

A TAM körből való kiemelés és a 25 %-os ÁFA körbe történő átsorolása olyan innovatív, érdeklődő embereket súlytana, akik nem büntetést, hanem támogatást érdemelnénk.

Budapest, 2002. október 1.

Vitányi Iván
MSZP