ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/945/175.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés Elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókról, a járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló T/945. számú törvényjavaslathoz az alábbi

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 132. §-a új (2) és (4) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a javaslat (2) bekezdésének számozása (3) bekezdésre módosul:

"(2) A Vámtv. 132. §-ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(4) A vámteher megfizetését a vámfizetésre kötelezett - az (5) és (7) bekezdésben foglaltak kivételével - legkésőbb a fizetési határidőt követő első munkanapon - a pénzforgalmi bizonylat eredeti példányával - köteles a vámhivatalnál igazolni."

"(4) A Vámtv. 132.§-ának (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(7) Amennyiben a vámteher megfizetése vámszámláról történik, a számlavezető vámszerv havonta kétszer, a tárgyhó 15. és utolsó napján a vámbevételi számlán addig esedékessé vált vámterhet egy összegben emeli le a vámfizetésre kötelezett vámszámlájáról."

I n d o k o l á s:

Mind a költségvetési bevétel biztonságát, mind pedig a vámszámla tulajdonosok érdekét szolgálja a módosító javaslat, amely egyúttal közelítést jelent a Közösségi Vámkódex 226. Cikkében szabályozott vámteher megfizetési módhoz.

Budapest, 2002. október

Dr.Eörsi Mátyás
SZDSZ

Dr.Veres János
MSZP