ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

T/946/13.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin Asszonynak

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján az "az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló" szóló T/946. számon benyújtott törvényjavaslathoz a következő

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 2.§ a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

"(8) A kereskedelmi tevékenységet, vendéglátóipari szolgáltatást végző (2) bekezdésben meghatározott adóalanyok tekintetében a (4) bekezdés a) és b) pontjait, valamint az (5) bekezdés a) pontját azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy ezen adóalanyoknál a fenti pontokban meghatározott bevétel a 30 millió forintot nem haladhatja meg, továbbá az (5) bekezdés b) és d) pontja rájuk nem vonatkozik"

I n d o k l á s

Az egyszerűsített vállalkozói adót a törvényjavaslat szerint csak a vállalkozók igen szűk köre vehetné igénybe. Kizárná az érintett körből a vállalkozók egyik legjelentősebb rétegét, a kereskedőket és a vendéglátóiparban dolgozókat. Ezért fontos, hogy körükben magasabb legyen a bevételi értékhatár és ne zárjuk ki a jövedéki termékeket is forgalmazó kiskereskedők tízezreit. A törvény csak akkor tudja szándékolt célját elérni, ha az nem csak a vállalkozók rendkívül szűk - néhány ezres - rétegét érinti, hanem érezhetően pozitív változást hoz a vállalkozói társadalom jelentős részében.

Budapest, 2002. 10. 03.

Tállai András
Fidesz - Magyar Polgári Párt