T/1202/18.

Dr. Szili Katalin asszony részére

Az Országgyűlés elnöke

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény, a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény, a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról szóló 2001. évi LI. törvény, a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény valamint egyes más törvények módosítását tartalmazó, T/1202. számú törvényjavaslathoz a következő

M ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

nyújtom be:

A törvényjavaslat 30.§-a (4) bekezdésében az Flt. 58.§-a (8) bekezdése e) pontjának módosítását a következők szerint javasolom:

"(4) Az Flt. 58.§ - ának (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(8) Felhatalmazást kap a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, hogy rendeletben határozza meg

.

"e) a 41/A..§ (4) bekezdésében meghatározott [az] átlagos statisztikai állományi létszám számításának

szabályait."

I n d o k o l á s

A törvényjavaslat 30.§-ának (4) bekezdésében az Flt 58.§-a (8) bekezdésének e pontja felhatalmazza foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztert arra, hogy az átlagos statisztikai állományi létszám számításának szabályait rendeletben meghatározza. E szabály azonban nem rendelkezik arról, hogy a törvény mely szabályainál van szükség az átlagos statisztikai állományi létszám meghatározására. Ezért a módosító javaslat pontosítja a törvényjavaslat szabályait.

Budapest, 2002. november 13.

Gúr Nándor
MSZP

Németh Erika
MSZP