K/1591/1.

Balla György úr

országgyűlési képviselő

Budapest

Tisztelt Képviselő Úr!

Az Országgyűlés Házszabálya 91.§-ának (2) bekezdésében foglaltak szerint hozzám intézett "Törökszentmiklósi útszakaszról" című K/1591. számú írásbeli kérdésére a következő választ adom.

Mind a Kormány, mind a Gazdasági és Közlekedési Miniszter természetesen be kívánja tartani a Magyar Köztársaság törvényeit és szerződési kötelmeit. Amint arról több alkalommal is tájékoztatást adtunk, a megkezdett közúthálózat fejlesztési programot folytatni kívánjuk, egyetlen egy megkezdett beruházást sem állítunk le.

A 4-es számú főút Törökszentmiklós elkerülő szakaszának megépítéséhez a szükséges források rendelkezésre állnak. Azok egy része a Képviselő úr által is jelzett költségvetési törvényjavaslatban külön soron szerepel, a fennmaradó részt a közúthálózat fejlesztésére is fordítható Útfenntartási és -fejlesztési célelőirányzatból biztosítjuk a beruházás 2001. évi indításakor kiadott fedezetigazolásnak megfelelően. Így a korábban vállalt szerződéses kötelezettségeknek is eleget teszünk.

Az elkerülő út szerződés szerinti átadási időpontja 2003. május 30. Az építési munkák jelenlegi készültsége alapján az út forgalomba helyezésére várhatóan a szerződéses határidőnél korábban sor kerülhet.

Kérem Képviselő Urat, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjék.

Budapest, 2002. december " "

Üdvözlettel
dr. Csillag István