ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Képviselőcsoportja

K/1625.

Írásbeli kérdés

Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Mikor szűnhet meg a kétműszakos oktatás Nyáregyházán?" címmel a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Magyar Bálint Oktatási Miniszter Úrhoz. A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

A probléma természetesen nem új keletű, hiszen még az Ön előző szépemlékű minisztersége alatt, majd később a 2001-es időközi és a 2002-es választások előtt is a jelenlegi kormánypártok jelöltjeitől ígéretet kapott Nyáregyháza község Önkormányzata arra, hogy a kétműszakos oktatást megszűntetik. Az elmúlt négy év alatt sajnos formai és tartalmi hibák miatt nem sikerült értékelhető pályázatot elkészíteniük, és jelenlegi információnk szerint a 2003-ban induló címzett támogatások között sem szerepel az Önkormányzat a támogatott pályázatok között.

A Nyáregyházán élő gyermekek között végzett vizsgálatok szerint több légúti megbetegedést találtak, mivel a kétműszakos oktatás miatt nincs megfelelő idő az osztálytermek takarítására sem.

Arról pedig, hogy a XXI. Században miért kell délután iskolába járni egyre nehezebb, meggyőzni a szülőket, akik ezért inkább más településekre viszik a kisdiákokat.

Várom megtisztelő válaszát, ebben a régóta húzódó és mielőbbi megoldást váró kérdésben

Tisztelettel

Budapest, 2002. november 17.

Szűcs Lajos
Fidesz - Magyar Polgári Párt