ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
FIDESZ-Magyar Polgári Párt

K/1642.

Dr. Szili Katalin asszonynak

Írásbeli kérdés

az Országgyűlés elnökének

Budapest

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 91. §-a alapján bejelentem, hogy kérdést kívánok feltenni "Mit tesz Ön annak érdekében, hogy az új 10. számú főút az eredeti megvalósítási ütemtervnek megfelelően megépítésre kerüljön?" címmel Csillag István gazdasági és közlekedési miniszterhez. A kérdésemre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

Mint bizonyára Ön előtt is ismeretes, az elmúlt időszakban az új 10. számú főút beruházás kiemelt állami beruházásként szerepelt a költségvetési törvényben. Ennek első lépéseként 2002-ben került volna sor az Ürömi körforgalmú csomópont megépítésére. Ezt követően került volna sor a csomóponttól a Pilisvörösvárig tartó szakasz, valamint a fővárosi fogadó hálózati elemekig tartó szakaszok megépítésére. A tervek szerint az építés 2003. és 2006. között ütemezetten bonyolódna le oly módon, hogy a Pilisvörösvárig tartó 1. ütem 2004. novemberében, legkésőbb 2005-ben kerülne forgalomba helyezésre. Az új 10. számú főút megépítésére a jelenleg meglévő 10. számú főúton való közlekedés ellehetetlenülése miatt van szükség, ahol a forgalmi csúcsidőben a járművek több km hosszan várakoznak illetve araszolnak. Az új 10. számú főút mind a forgalom lebonyolódása, mind a környezet kisebb terhelése révén kedvező hatást fejt ki, és megvalósítása indokolt.

Kérdésem tehát a következő:

Mit tesz Ön annak érdekében, hogy az új 10. számú főút az eredeti megvalósítási ütemtervnek megfelelően megépítésre kerüljön?

Várom megtisztelő válaszát.

Budapest, 2002. november 11.

Frajna Imre
Fidesz

Selmeczi Gabriella
Fidesz