ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Képviselőcsoportja

K/1768.

Írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Mikor számíthat Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a fedett uszoda építésével kapcsolatos, szerződésben vállalt támogatásra?" címmel a Házszabály 91. §-a alapján írásbeli kérdést kívánok benyújtani Dr. Jánosi Györgynek, a Gyermek- ifjúsági és sportminiszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001. augusztus 20.-án Dr. Deutsch Tamás, akkori gyermek- ifjúsági és sportminiszterrel 400 millió Ft. vissza nem térítendő támogatásra szerződést kötött. A szerződés aláírásra került, abban a minisztérium kötelezettséget vállalt.

Az előző Kormány ugyancsak 400 millió Ft. támogatásra vállalt garanciát. Önkormányzatunk azóta többször folytatott egyeztető megbeszéléseket, tárgyalásokat a minisztérium képviselőivel a támogatás jogosságát illetően több-kevesebb sikerrel.

Azóta a fedett uszoda építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, az építkezés megkezdődött, a kivitelező cég jelenleg a talaj előkészítési és alapozási munkákat végzi.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város lakosságának e sportlétesítmény felépítésére vonatkozó igénye a városban zajló aktív sportélet, valamint a városi úszósportban elért kimagasló eredményei alapján már csaknem 10 éve megfogalmazódott. A fedett uszoda elkészülte nemcsak Hódmezővásárhely, hanem kistérségének lakosságát is, így csaknem 70 ezer embert érint.

Tisztelt Miniszter Úr!

Kérem, hogy részletesen tájékoztasson arról, hogy milyen álláspontot képvisel a minisztérium a támogatást illetően. Mikor számíthat Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az ígért támogatásra?

Várom megtisztelő válaszát.

Budapest, 2002. december 4.

Dr. Lázár János