MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS

Fidesz-Magyar Polgári Párt

Gyapay Zoltán

T/1817/66.

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnökének Módosító javaslat

HELYBEN

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94.§ (1) bekezdés és a 102.§ (1) bekezdése alapján T/1817 számú az "Országos Területrendezési Tervről" című törvényjavaslathoz az alábbi

módosító javaslatot

terjesztem elő.

A törvényjavaslatnak a közúthálózat fő elemeit felsoroló 1/1. sz. melléklete 2. Főutak 2a. A főúthálózat meglevő esetleg módosuló elemei táblázatban az alábbi módosításra kerül sor:

" 82. sz. főút: [M80] M8 Litér térsége* - M80 Veszprém térsége*-Gyulafirátót*-Zirc-1.sz. főút Győr"

I n d o k o l á s

A 82. sz. főút jelenlegi forgalma ( különös tekintettel az idegenforgalmi idényben a Balaton-turizmusból adódó forgalomra) is indokolná, hogy közvetlen összeköttetése legyen a 8. sz. illetve a 71.sz. főúttal. Az M8 illetve az M80 gyorsforgalmi utak megépítése csak akkor tekinthető "befejezettnek", ha az ezzel járó forgalom növekedés és átterelődés közvetlen és biztonságos új csomópontok építésével jár együtt a 82. sz. főút kapcsolatának tekintetében. Egzakt megoldást egy másik módosító javaslatom szerinti M82-M80-M8 út- és forgalmi szerkezet jelentene: annak elfogadása esetén jelen módosító javaslatomat visszavonom, annak elutasítása esetén jelen módosító javaslatom elfogadása javítja ezt a szerkezetet.

Budapest, 2003. február 18.

Gyapay Zoltán