ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Módosító javaslat

T/1819/27.

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján "a közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló T/1819. számú törvényjavaslathoz a következő

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 1.§-a (2) bekezdésének alábbi módosítását javasolom:

"(2) Az ÁSZ tv. 2. §-a a következő (9) bekezdéssel egészül ki:

(9) Az Állami Számvevőszék - a 2. § (5)-(6) bekezdése szerinti ellenőrzési feladataival összefüggésben - vizsgálja az államháztartás alrendszereiből finanszírozott beszerzéseket és az államháztartás alrendszereinek vagyonát érintő szerződéseket a megrendelőnél (vagyonkezelőnél), a megrendelő (vagyonkezelő) nevében vagy képviseletében eljáró természetes személynél és jogi személynél, [valamint a szerződéses partnereknél,] illetve a szerződés teljesítésében közreműködő valamennyi gazdálkodó szervezetnél."

I n d o k o l á s

A törvényjavaslat indokolatlanul tágítja az Állami Számvevőszék által ellenőrizhető társaságok körét, amikor a megrendelő gazdálkodó szervezeteken kívül az ellenőrzést a szerződéses partnerekre is kiterjeszti. Módosító javaslatomban mellőzni javasolom a bizonytalan tartalmú "szerződéses partner" kifejezés használatát. A "szerződéses partner" kifejezés fogalmi tisztázatlansága jogbizonytalanságot okozhat.

Budapest, 2003. február 25.

 

Dr. Répássy Róbert

 

Fidesz - Magyar Polgári Párt