K/2256.

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnökének

Írásbeli választ igénylő kérdés

HELYBEN

Tisztelt Elnök Asszony!

"Milyen módon jutnak termelési kvótához a szántóföldi növénytermesztést végző agrár vállalkozók az Uniós csatlakozás után?" címmel a Házszabály 91. §-a alapján írásbeli választ igénylő kérdés kívánok benyújtani

Dr. Németh Imre

földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterhez

Tisztelt Miniszter Úr!

Az ország Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatban több tucat kérdés megválaszolatlan az élelmiszer gazdaságban dolgozók számára. Ezek közül van néhány, amely a termelés jellege miatt már a csatlakozást megelőzően is aktuális. Ilyen például a szántóföldi növénytermesztés a gabonatermesztést végző vállalkozók érdeklődése az iránt, hogy az aláírt csatlakozási megállapodásban szereplő gabonatermesztési kontingensből milyen módon részesülhetnek. Ez főleg az őszi vetésű termények esetében lesz időszerű.

Előre leosztásra kerülnek a kvóták, vagy utólag az elvetett területek arányában kerül megállapításra a támogatás? Ennek és egyéb, az ágazatonként speciális feltételek megismertetése fontos az érdekeltekkel.

Kérdezem tehát Miniszter Urat, hogy "Milyen módon jutnak termelési kvótához a szántóföldi növénytermesztést végző agrár vállalkozók az Uniós csatlakozás után?"

Várom megtisztelő válaszát,

Budapest, 2003. február 11.

Kékkői Zoltán