T/2380/20.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin úrhölgynek

az Országgyűlés Elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján "A földgázellátás"-ról szóló T/2380/2003 számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 50. § (3). bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"50. § (3) A földgáztermelő köteles az 1998. január 1. előtt termelésbe állított [mezőkön kitermelt] földgáz készletből kitermelt földgáz-mennyiség után földgázár-kiegyenlítő befizetést teljesíteni a célelőirányzatba az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 10. § (3) és (4) bekezdése alapján, az általa értékesített földgáz /főpiaci ár figyelembevételével kialakított/ eladási ára és a hazai földgáz /bányajáradékkal növelt/ elismert költsége különbözetének megfelelően. Az elismert költséget és a befizetés szabályait a miniszter - a pénzügyminiszter egyetértésével - rendeletben határozza meg."

Indokolás:

Az 1998. január 1. előtt termelésbe állított mező is telepíthető új kút, amely beruházás megtérülését veszélybe sodorná, ha ezen az új kúton kitermelt földgázmennyiség is bevonásra kerülne az Energetikai Célelőirányzatba való befizetéssel érintett körbe.

Budapest, 2003. március 28.

Ékes József
MDF