ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Kapcsolódó módosító javaslat

T/2702/104.

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján a Az egészségügyi szolgáltatásokról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló T/2702. számú törvényjavaslathoz - a T/2702/39. számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat 27. §-át a következő új (9)-(12) bekezdésekkel javasoljuk kiegészíteni:

"(9) A közreműködői szerződés közös megegyezéssel, felmondással vagy azonnali hatályú felmondással szüntethető meg.

(10) A szerződést mind a közreműködő, mind az egészségügyi szolgáltató felmondással megszüntetheti. A felmondás időtartama - az azonnali hatályú felmondás esetét kivéve - három hónapnál, határozott időre megkötött szerződés esetén hat hónapnál rövidebb nem lehet. Ha a határozott időre megkötött szerződést az egészségügyi szolgáltató mondja fel, a közreműködő - az azonnali hatályú felmondás esetét kivéve - egyévi, illetőleg amennyiben a szerződésből hátralévő idő ennél rövidebb, a hátralévő időre jutó megbízási díjra jogosult.

(11) A szerződést bármelyik fél írásban, részletes indoklással azonnali hatállyal felmondhatja, ha a másik fél jogszabályból vagy a szerződésből származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal megszegi.

(12) A (9)-(11) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.

Indokolás

A közreműködői szerződés megszűnésének pontos szabályozása a folyamatos egészségügyi közszolgáltatás biztonsága szempontjából szükséges.

Budapest, 2003. május 13.

Dr. Csáky András MDF

Sisák Imre MDF