Országgyűlési képviselő

T/2702/108.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak,

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése és 102. §-ának (1) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló, T/2702. számú törvényjavaslathoz benyújtott T/2702/80. sz. módosító javaslathoz a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 11.§ (7) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(7) A közszolgáltatásért felelős szerv évente értékeli a szakmai program teljesítését, és az értékelés alapján - ha szükséges - a soron következő öt évre módosítja, illetőleg kiegészíti a szakmai programot. A szakmai program értékelésére és módosítására az (1)-(6) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni. A szakmai program módosítását a 19.§-ban meghatározott szakmai terv módosításánál is figyelembe kell venni. Ha a szakmai program módosítása kihat a szakmai tervre, akkor az ebből származó változások miatt az egészségügyi ellátási szerződés nem mondható fel.

Indokolás

A törvényjavaslat összhangot teremt az egészségügyi szakmai program és a szakmai terv között, ugyanakkor nem rendelkezik arról, hogy a szakmai program változásának milyen következménye lehet az egészségügyi ellátási szerződésre, ezt a hiányt pótolja az eredeti módosító javaslat. A kapcsolódó módosító javaslat csak kodifikációs pontosítást tartalmaz a "törvény" szó elhagyásával.

Budapest, 2003-05-12

Dr. Schvarcz Tibor
(MSZP)

Dr. Vojnik Mária
(MSZP)

Kárpáti Zsuzsa
(MSZP)

Dr. Nyul István
(MSZP)

Dr. Tóth István
(MSZP)

Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi
MSZP

Dr. Mézes Éva
(SZDSZ)