Országgyűlési képviselő

T/2702/117.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak,

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése és 102. §-ának (1) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló, T/2702. számú törvényjavaslathoz benyújtott T/2702/76. sz. módosító javaslathoz a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 31.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul és a 31.§ új (2) bekezdéssel egészül ki:

(1) Ha az egészségügyi közszolgáltatás szervezéséért felelős szerv - ide nem értve az egyetemet - az ellátási kötelezettségébe tartozó feladataival összefüggésben állami tulajdonba vagy önkormányzati törzsvagyonba tartozó vagyont értékesít, illetőleg gazdasági társaságban vagyoni hozzájárulásként rendelkezésre bocsátja, az Áht-nak [és az Ötv-nek] az államháztartás alrendszereihez tartozó vagyonnal való gazdálkodásra vonatkozó szabályait, továbbá az önkormányzati vagyonra vonatkozó törvényeket kell alkalmazni a (2)-[(5)](6) bekezdésekben és a 32. §-ban foglalt kiegészítésekkel.

(2) Vagyonértékesítésre kizárólag három hónapnál nem régebbi vagyonértékelés alapján kerülhet sor.

Indokolás

A módosító javaslat pontosítást tartalmaz, mert az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodásra nem csak az Áht. és az Ötv. tartalmaz rendelkezéseket, hanem egyéb törvények is.

Budapest, 2003-05-12

Dr. Schvarcz Tibor
(MSZP)

Dr. Vojnik Mária
(MSZP)

Dr. Czinege Imre
(MSZP)

Dr. Nyul István
(MSZP)

Dr. Tóth István
(MSZP)

Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi
MSZP

Dr. Mézes Éva
(SZDSZ)