T/2702/125.

Bizottsági kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az Egészségügyi bizottság az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló, T/2702. számú törvényjavaslathoz benyújtott T/2702/ 71. sz. módosító javaslathoz a következő

bizottsági kapcsolódó módosító javaslatot

terjeszti elő:

A törvényjavaslat 31. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki, a további bekezdések számozása ennek megfelelően módosul:

Az Áht. 91/A. §-a vagy a (2) bekezdés alapján alapított közhasznú társaság vagy gazdasági társaság vagyonáról az alapításkor vagyonleltárt kell készíteni. A vagyonleltárban a társaság törzstőkét (alaptőkéjét), továbbá a törzstőkén (alaptőkén) felüli vagyonát képező vagyontárgyakat az Áht. szabályai szerint igénybe vett könyvvizsgáló szerinti értéken kell feltüntetni.

Indokolás

Ha a közszolgáltatásáért felelős szerv az állami, önkormányzati költségvetési szervet megszünteti, és helyette gazdasági társaság (kht) formában szervezi meg a közszolgáltatást, pontosan meg kell határozni, és leltárba kell venni azt a vagyont, mellyel a társaság létrejön. A vagyonelemek értékelésére az Áht. könyvvizsgáló igénybe vételét teszi kötelezővé, és egyúttal azt is előírja, hogy ettől az értékeléstől nem lehet eltérni. Ezért a vagyonleltárban is ezen az érteken kell feltüntetni az egyes vagyontárgyakat.

Budapest, 2003. május 14.

Dr. Vojnik Mária
elnök