ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/3560/44.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. § (1) bekezdése alapján a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény, valamint egyéb törvények módosításáról szóló T/3560. számú határozati javaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjük elő:

Az előterjesztés 103. §-a a következőképpen módosul:

"A Htj. 87.§-a egy új (4) bekezdéssel egészül ki:

(4) A nyugállományba helyezéssel egyidejűleg eggyel magasabb rendfokozatba lehet előléptetni a hivatásos állomány tagját, ha a nyugállományba helyezésére a hivatásos szolgálat felső korhatárának elérésével vagy azt követően, illetőleg 20 évi szolgálat után szolgálati kötelmekkel összefüggő rokkantság miatt került sor, és szolgálati feladatait kiemelkedő eredményességgel látta el.

Indokolás

Szükségesnek tartjuk, hogy a törvényjavaslat tegye lehetővé a hivatásos állomány tagjának előléptetését a felső korhatár elérésével történő szolgálati, illetve nyugállományba helyezés esetén, az erkölcsi megbecsülés kifejezéseként.

Budapest, 2003. május 6.

Karsai Péter
MDF

Németh Zsolt
MDF

Csampa Zsolt
MDF