ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/3560/49.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak,

az Országgyűlés elnökének

Budapest

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. §-ának (1) bekezdése alapján a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény, valamint egyéb törvények módosításáról szóló T/3560. számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 22. §-a az alábbiak szerint módosul:

"22. §

A Ktv. 44. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) Az Országos Rádió és Televízió Testület Irodájánál, a Gazdasági Versenyhivatalnál, a Magyar Tudományos Akadémia Titkárságánál, a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál, a Közbeszerzések Tanácsánál, a minisztériumokban, a költségvetési fejezet felügyeletét ellátó szervezeteknél, a Közigazgatásszervezési és Közszolgálati Hivatalnál, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál - a területi szervei kivételével -, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, [az Állam-háztartási Hivatalnál] a Magyar Államkincstárnál - a területi szervezeti egységei kivételével -, a Szerencsejáték Felügyeletnél, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltáránál, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzügyi nyomozó szervénél, továbbá jogszabály által országos hatáskörű szervnek nyilvánított, a Kormány közvetlen felügyelete alatt álló, illetve a Kormány által irányított központi költségvetési szerveknél, valamint - a belső igazgatási szervei kivételével - az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál és az Országos Egész-ségbiztosítási Pénztárnál az illetménykiegészítés mértéke a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletményének 50 %-a, középiskolai végzettségű köztisztviselő esetében az alapilletményének 15 %-a.""

I n d o k o l á s

A Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről szóló 2002. évi LXII. törvény 117. §-a előírja, hogy 2003. június 30. napjától a megszűnő Magyar Államkincstár Rt. feladatait, jogait és kötelezettségeit az Államháztartási Hivatal veszi át és az új szervezet elnevezése az említett időponttól Magyar Államkincstár lesz.

A költségvetési törvény említett rendelkezéseinek végrehajtása céljából az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény, valamint a Magyar Államkincstár Részvénytársaságra és az Államháztartási Hivatalra vonatkozó egyéb törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat, amely szerint a törvénymódosítás 2003. június 30-án lép hatályba. E törvényjavaslat szintén módosítaná a Ktv. 44. § (1) bekezdését és a jelen törvénymódosítás "felülírná" a vonatkozó rendelkezést. A koherencia-zavar elkerülése érdekében a jelen törvényjavaslatban indokolt szerepeltetni a Magyar Államkincstárra vonatkozó rendelkezést.

Budapest, 2003. május 5.

Papp József
MSZP

Csabai Lászlóné
MSZP