T/3691/5.

Az Országgyűlés

Alkotmány- és igazságügyi
bizottságának

Gazdasági
bizottságának

Idegenforgalmi
bizottságának

Területfejlesztési
bizottságának

a j á n l á s a

a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2002. évi XI. törvény módosításáról szóló T/3691. számú törvényjavaslat

r é s z l e t e s

vitájához

Tisztelt Országgyűlés!

Az Országgyűlés Alkotmány- és igazságügyi bizottsága (továbbiakban: Alkotmányügyi bizottság) - első helyen kijelölt bizottságként -, az Idegenforgalmi bizottsága, valamint a Területfejlesztési bizottsága megvitatta a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2002. évi XI. törvény módosításáról (a továbbiakban: Mftv.) szóló, T/3691. számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/3691/4. számú módosító javaslatot.

A Gazdasági bizottság nem tárgyalta a módosító javaslatot, mivel nem érinti feladatkörét.

Megjegyzés: A törvényjavaslat szövegéből elhagyni javasolt szöveget [  ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelöljük. Ha a módosító javaslatban ettől eltérő jelölési mód szerepel - az egységes elbírálás megkönnyítése érdekében - az ajánlásban a javaslatot ehhez a jelölési módhoz igazítottuk annak szó szerinti tartalmára figyelemmel.
Ahol az ajánlás a bizottságok állásfoglalásaként a "nem támogatja" megjegyzést használja, ott a módosító javaslat a jelenlévő képviselők egyharmadának támogatását megkapta.
Ahol az ajánlás a bizottság nevét nem tartalmazza, ott az adott bizottság a módosító javaslatról nem foglalt állást.

    1. Bánki Erik és Lasztovicza Jenő képviselők a törvényjavaslat 1. §-ában az Mftv. 2. § (2) bekezdésének a következő módosítását javasolja:

/A Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2002. évi XI. törvény (a továbbiakban: Mftv.) 2. §-a a következő (2) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a § jelenlegi rendelkezésének számozása (1) bekezdésre változik:/

"(2) Ahol jogszabály a területfejlesztésért, valamint területrendezésért[, valamint az idegenforgalom ágazati irányításáért] felelős minisztert, minisztériumot vagy - e feladatkör tekintetében - Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert, Miniszterelnöki Hivatalt említ, ott a Kormány által kijelölt minisztert, minisztériumot kell érteni."

Indokolás: Lásd a T/3691/4. számú módosító javaslat indokolását.

A módosító javaslatot(tal): - az Alkotmányügyi biz. nem támogatja.

- az Idegenforgalmi biz. nem támogatja.

- a Területfejlesztési biz. nem támogatja.

- Az Előterjesztő képviselője nem ért egyet.

Összeállította: az Országgyűlés Jogi Főosztálya

Budapest, 2003. április 29.

Dr. Vastagh Pál s.k.,
az Alkotmányügyi bizottság elnöke

Puch László s.k.,
a Gazdasági bizottság elnöke

Lasztovicza Jenő s.k.,
az Idegenforgalmi bizottság elnöke

Szabó György s.k.,
a Területfejlesztési bizottság elnöke