Magyar Országgyűlés
Költségvetési és pénzügyi
bizottsága

H/3840.

Bizottsági önálló indítvány

Dr. Szili Katalin asszonynak,

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 87. § (2) bekezdése alapján a Költségvetési és pénzügyi bizottság az alábbi országgyűlési határozati javaslatot terjeszti elő:

Az Országgyűlés
...../2003. ( ) OGY határozata
a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2001. január 1. - december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló
beszámoló elfogadásáról

Az Országgyűlés a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2001. január 1. - december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolóját tudomásul veszi.

I n d o k o l á s

A közbeszerzésekről szóló 1995. évi XL. törvény 15. § (2) bekezdése szerint a Közbeszerzések Tanácsa évente számot ad az Országgyűlésnek a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint saját tevékenységéről.

A Közbeszerzések Tanácsa törvényi kötelezettségének eleget téve J/743. számon benyújtotta a beszámolóját, amelyet a Költségvetési és pénzügyi bizottság megvitatott, és általános vitára alkalmasnak tartott. A Költségvetési bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2001. január 1. - december 31. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolóját vegye tudomásul.

Budapest, 2003. április 29.

Varga Mihály
a bizottság elnöke