AZ ORSZÁGGYŰLÉS HONVÉDELMI
BIZOTTSÁGA

H/3901.

Új változat a H/3854. szám helyett
Bizottsági önálló indítvány !

...../2003. (.......) OGY határozat

a délszláv válság nyomán kialakult humanitárius szükséghelyzet megoldásában történő segítségnyújtás céljából a Magyar Köztársaság területén átengedett külföldi fegyveres erőkről, valamint áthaladásuk részleteiről szóló jelentés elfogadásáról

Az Országgyűlés elfogadja a délszláv válság nyomán kialakult humanitárius szükséghelyzet megoldásában történő segítségnyújtás céljából a Magyar Köztársaság területén átengedett külföldi fegyveres erőkről, valamint áthaladásuk részleteiről szóló jelentést.

I n d o k o l á s

Az Országgyűlés az 56/1999. (VI. 16.) OGY határozatban járult hozzá ahhoz, hogy külföldi fegyveres erők a délszláv válság nyomán kialakult szükséghelyzet megoldásában történő segítségnyújtás céljából a Magyar Köztársaság területén áthaladjanak. Ezen országgyűlési határozat értelmében az átengedett külföldi fegyveres erőkről, valamint áthaladásuk részleteiről a Kormány évente jelentést köteles az Országgyűlés elé terjeszteni.

Ennek a kötelezettségnek tesz eleget a Kormány a J/3663. számú jelentés benyújtásával. A J/3663. számú jelentés benyújtásával kötelezettségét a Kormány teljesítette.

Az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága, május 12.-i ülésén a jelentést megtárgyalta. A bizottság részletes tájékoztatást kapott a jelentés tartalmáról, döntése szerint az általános vitára alkalmas.

Az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága, mint első helyen kijelölt bizottság, a jelentést az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.

Budapest, 2003. május 12.

Keleti György
a Honvédelmi bizottság elnöke