ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Módosító javaslat

T/3946/9.

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló T/3946. számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat 4.§-ának (2) bekezdése az alábbiak szerint változik:

"4. § (1) A Tanács az Alapprogram elvi irányító testülete. E törvény keretei között a Tanács határozza meg az Alapprogram működésének alapvető szabályait, az Alapprogramból nyújtható támogatások rendező elveit, a Kollégiumok közötti forrásmegosztás arányait, valamint ellátja az e törvényben ráruházott egyéb feladatokat.

(2) A Tanács [tizenhét] tizenkilenc tagból áll, amelynek [öt] hét tagját a miniszter - [két] négy tag esetében az Országgyűlés illetékes szakbizottsága (a továbbiakban: Bizottság) egyetértésével - saját hatáskörében jelöli ki és bízza meg. A Tanács tizenkét tagját a civil jelöltállítási rendszerben az e törvény 12-13. §-ban meghatározott módon választja. A Tanács elnökét a [miniszter a Bizottság egyetértésével, a Tanács javaslata alapján a Tanács tagjai közül kéri fel] tanácstagok egyszerű többséggel választják meg."

Indokolás

A Társadalmi Szervezetek Bizottság ezzel a módisítással 4 főre tehet javaslatot. Ezzel demokratikusabbá válik a Nemzeti Civil Alapprogram.

Budapest, 2003. május 26.

Pettkó András
MDF

Csampa Zsolt
MDF