T/3946/55.

dr. Szili Katalin asszonynak,
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94.§. (1.) bekezdése és a 102. § (1.) bekezdése alapján "A Nemzeti Civil Alapprogramról" szóló T/3946.-os sorszámú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat 5.§. (2). bekezdésének szövege az alábbi szerint változzon:

"(2) Budapesten négy, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben kettő, a többi megyében egy Kollégiumot kell létrehozni. [ A Kollégiumokat a Tanács javaslata alapján a miniszter hozza létre. A kollégiumi tagok létszámát és azt, hogy a Kollégiumok civil delegáltjainak megválasztásában az e törvény 12. § (5) bekezdése szerinti elektori gyűlések közül melyek vesznek részt, a miniszter a Tanács javaslata alapján határozza meg.] A Kollégium egy tagját a miniszter saját hatáskörében bízza meg. A Kollégium többi tagját a civil jelöltállítási rendszer az e törvény 12-13. §-ban meghatározott módon választja. A Kollégiumok vezetőit a Kollégiumok tagjai közül, a Kollégium javaslata alapján, a Tanács elnöke véleményének figyelembe vételével a miniszter jelöli ki."

Indoklás

A törvénytervezet nem gondoskodik a civil szervezeteket képviselő Kollégiumok területileg arányos létrehozásáról. A fővárosban, a nagyobb lélekszámú megyékben kettő, a többi megyében egy kollégium kialakítása indokolt.

Budapest, 2003. május 27.

Lezsák Sándor
MDF

Pettkó András
MDF