ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/3946/89.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló T/3946. számú törvényjavaslathoz - a T/3946/70. számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztjük elő:

".(2) A Tanács [tizenhét] tizenkilenc tagból áll, [amelynek öt tagját a miniszter - két tag esetében az Országgyűlés illetékes szakbizottsága (a továbbiakban: Bizottság) egyetértésével - saját hatáskörében jelöli ki és bízza meg.] amelynek négy tagját az Országgyűlés illetékes szakbizottsága (a továbbiakban Bizottság) jelöli ki, és a miniszter bízza meg, három tagját pedig a miniszter saját hatáskörében jelöli ki és bízza meg. A Tanács tizenkét tagját a civil jelöltállítási rendszer az e törvény 12-13. §-ban meghatározott módon választja. A Tanács elnökét a miniszter a Bizottság egyetértésével, a Tanács javaslata alapján a Tanács tagjai közül kéri fel."

Indokolás

Demokratikusabbá válna a Tanács működése ha az Országgyűlés illetékes bizottsága négy főt delegálhatna, így mind a négy parlamenti párt képviseltethetné magát.

Budapest, 2003. június 03.

Pettkó András
MDF

Lezsák Sándor
MDF

Csampa Zsolt
MDF