H/4137/1.

Sürgősségi javaslat

dr. Szili Katalin Asszonynak,
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 34. § (1) és 87. § (2) bekezdései alapján e levéllel együtt benyújtottuk "Az óvoda- és iskolabezárások okainak, továbbá a kiváltó okokat semlegesítő intézkedések vizsgálatára" létrehozandó eseti bizottság megalakításáról szóló országgyűlési határozati javaslatunkat.

Tájékoztatás szerint a Kormány június 15-e után rendkívüli ülésszak összehívását kezdeményezi. Erre való tekintettel ezúton arra kérem, hogy indítványunkat a tervezett június 16-17-i rendkívüli ülésszakon tűzze a Tisztelt Ház napirendjére.

Kérésemet az alábbiakkal indokolom:

- Amennyiben az Országgyűlés még július előtt elfogadja az önálló indítványunkat, és a bizottság megalakulhat, akkor az óvoda- és iskolabezárások okait elemző tanulmányok összegzésére még a nyári szünet előtt szakértőket kérhetünk fel. Ebben az esetben augusztus végén az érdemi munkát naprakész szakmai háttéranyaggal lehet folytatni.

- A bizottság tagjainak önálló felkészülése, a szakirodalom tanulmányozása még a nyári szünet előtt elkezdődhet.

- A nyári szünetben lehetőség nyílik az 1993 óta történt óvoda- és iskolabezárások történéseit a helyszínen tanulmányozni, a szükséges tipikus példákat alaposabban elemezni.

Tisztelt Elnök Asszony!

Kérem, hogy a fentiekre való tekintettel tegye lehetővé a képviselői indítványunk rendkívüli ülésszakon történő sürgős tárgyalását. Az ehhez szükséges aláírásokat mellékelem (100).

Tisztelettel köszönti:

Budapest, 2003. május 28.

Lezsák Sándor
országgyűlési képviselő
MDF