K/5744.

Írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Milyen jellegű pénzügyi tranzakciók folytak...?" címmel, a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Csillag István gazdasági és közlekedési miniszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

Három képviselő társammal országgyűlési vizsgáló bizottság létrehozását kezdeményeztük "A Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete által feltárt brókerbotránynak, ezen belül különösen a Pannonplast Rt. részvényeinek megvásárlása körülményeinek, a K&H Equities Rt-nél történt milliárdos sikkasztásnak, a Britton cégcsoportnak a tranzakcióban betöltött szerepének, a Medgyessy Péter által elnökölt Inter - Európa Bank Rt-ben történt pénzmosásnak és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének kivizsgálására". A H/5246 sz. indítványt az országgyűlés jelenleg tárgyalja.

A határozati javaslathoz módosító indítványok érkeztek. Az előterjesztőik indokolása szerint "a módosítási javaslat a visszaélések kezdetét, az azokat lehetővé tevő körülmények, a folyamatok teljes feltárását célozza." (A módosító javaslat száma:H/5246/3.)

A javaslat csomagban szerepelnek olyan kérdések is (a 31. és a 34.) amelyek megválaszolása az Ön által irányított tárcánál levő információk alapján lehetséges.

Mindezek alapján tisztelettel kérem, hogy képviselői munkám ellátásához a módosító javaslatban szerepelő, általam az alábbiakban feltett kérdéseket szíveskedjen megválaszolni:

Tisztelettel kérem, hogy válaszát az Országgyűlés ülésén kívül, - amennyiben lehetséges elektronikus formában is - írásban szíveskedjen megadni.

(Elektronikus címem: ervin.demeter@parlament.hu)

Budapest, 2003. október 3.

Demeter Ervin
Fidesz - Magyar Polgári Párt