K/5929.

Írásbeli választ igénylő kérdés

Dr. Szili Katalin asszonynak

Az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 91. §-a alapján bejelentem, hogy írásbeli választ igénylő kérdést kívánok feltenni Dr. Kökény Mihály egészségügyi, szociális és családügyi miniszter úrnak:

Mi teljesült a feladatokból - 4.?

címmel.

Tisztelt Miniszter Úr !

A Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről szóló 2002. évi LXII. számú törvényének az 1. számú mellékletében, - az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium szóló fejezetben - a 10.2.73.1 soron, az "Egyes kiemelt egészség- és szociálpolitikai feladatok"- ra 7.890,2 millió forint lett előirányozva. A mellékletben tételes felsorolás nincs, de a törvényjavaslat (T/1220) ágazati fejezetének szöveges indoklásából megtudhattuk, hogy mire kívánja fordítani a tárca ezt az összeget. Többek között "egészségpolitikai elemzések, tanulmányok elkészítésének támogatása" szerepel a részletes kibontásban. A kodifikációs munkával kapcsolatos költségeket, szakértők díjazását, háttértanulmányok, kutatások készítésének támogatását kívánta finanszírozni ebből a tételből az előterjesztő. Kérdezem miniszter urat:

  1. Összességében mekkora összeget fordított a tárca ezekre a feladatokra ebben az esztendőben, illetve kíván fordítani a költségvetési év hátralévő részében?

  2. Kodifikációs munkát végeztek-e úgynevezett külsős szakértők, ha igen, kik voltak azok és tevékenységük mely jogszabályokban realizálódott?

  3. Külsős szakértőket foglalkoztatott-e a tárca?

  4. Milyen háttértanulmányok, kutatások készítését támogatta a tárca és kik végezték ezeket a feladatokat? Milyen alapon történt a kiválasztásuk?

Várva válaszát;

Tisztelettel köszönti:

Budapest, 2003. október 13.

(Csáky András)

MDF

országgyűlési képviselő

Magyar Demokrata Fórum

Dr. Csáky András

1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.

Tel.: (06-1) 441 5177, Fax: (06-1) 441 5136,

Mobil: (06-20) 931 5778 - e-mail: csakydr@axelero.hu