ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Képviselőcsoportja

K/6523.

írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Nógrád megye többet érdemel, avagy miért akarnak forrásokat kivonni Salgótarjánból? - XXVI." címmel a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Lamperth Mónika miniszter asszonyhoz. A kérdésemre válaszát írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Asszony!

A Medgyessy-kormány még szeptemberben döntött a 2004. évi induló címzett támogatások lehetséges köréről.

Örömünkre szolgál és a polgárok közös sikereként értékeljük, hogy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház és Rendelőintézet rekonstrukció IV. üteme a kedvezményezettek között megjelölésre került.

Boldvai László és más MSZP-s politikus arról tájékoztatta a megyei napilapot, hogy a BM hivatalnokai is a beruházási összköltség radikális mértékű csökkentését javasolták.

Miután ez nem tetszett nekik, így további egyeztetésekre került sor. A soha nem látott "érdekérvényesítésnek" köszönhetően sikerült elérni, hogy "csak" 300 millió forinttal kívánja csökkenteni a Medgyessy-kormány a beruházás összköltségét az eredeti tervekhez képest.

Nagyon sok salgótarjáni és térségi polgár véleménye szerint, elfogadhatatlan az összköltség akár egyetlen forinttal történő csökkentése.

Tisztelt Miniszter Asszony!

A salgótarjáni és a térségi polgárok hiteles tájékoztatása érdekében az alábbi kérdésekre várom válaszát:

  1. Igaz-e, hogy a BM radikális mértékben kívánta csökkenteni a beruházási összköltséget?
  2. Igaz-e, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű Nógrád megyétől és ezen belül Salgótarjántól mintegy 300 millió Ft-ot vonnának el az eredeti tervekhez képest?
  3. Szakmai és/vagy politikai döntés eredménye a források csökkentése?

Budapest, 2003. november 17.

Tisztelettel:

Becsó Zsolt

Fidesz Magyar Polgári Szövetség