ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Képviselőcsoportja

K/6524.

írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Nógrád megye többet érdemel, avagy számíthatnak-e Salgótarján lakói az Ön támogatására? - XXVII. címmel a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Kiss Péter miniszter úrhoz. A kérdésemre válaszát írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű megyeszékhelye Salgótarján. A város súlyos foglalkoztatási problémákkal küzd, a fiatalok tömegei keresnek máshol boldogulást, a város polgárai közül kevesen tekintenek bizakodással a jövő elé. Az önkormányzat pénzügyi helyzete siralmas, a minőségi sportélet szinte teljes egészében megszűnt, újabb 100 főt bocsájtanak el az Öblösüveggyárból, kedvelt városi kirándulóhelyek elkeserítő képet mutatnak. Iskolákat szüntetnek meg, az elszakadást fontolgatják Somoskőújfaluban, és még lehetne sorolni a problémákat.

Ebben a helyzetben érkezett Salgótarjánba Szekeres Imre államtitkár úr, akit Nógrád megye régi jó támogatójaként üdvözöltek a szocialista politikusok. Az Államtitkár úr sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy rég nem találkozott a szocialista országgyűlési frakcióban olyan erős érdekérvényesítő emberekkel, mint Puszta Béla és Boldvai László.

Tisztelt Miniszter Úr!

Annak érdekében, hogy az érdekérvényesítés ne csak szavak szintjén legyen erős, hanem tettek szintjén hatékony és eredményes, a következő kérdésekre várom válaszát:

  1. Számíthat-e Salgótarján a kormányzat kiemelt figyelmére?
  2. Tervezik-e Önök a város megkülönböztetett támogatását a fejlődés megindítása érdekében?

Budapest, 2003. november 18.

Tisztelettel:

Becsó Zsolt

Fidesz Magyar Polgári Szövetség