T/1303/4..

Módosító javaslat

Dr. Gál Zoltán Úrnak,

az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94.§ (1) bekezdése és 102.§ (1) bekezdése alapján az

élelmiszerekrõl szóló T/1303.. számú törvényjavaslathoz a következõ

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 2.§-ának 2) pontja az alábbiak szerint módosul:

"2) élelmiszer adalékanyag: minden olyan természetes vagy mesterséges anyag, -

tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem - amelyet élelmiszerként

önmagában általában nem fogyasztanak, alapanyagként általában nem használnak,

hanem az élelmiszerhez az elõkészítés, a kezelés, a feldolgozás, a csomagolás,

a szállítás vagy a tárolás folyamán adnak hozzá abból a célból, hogy a termék

érzékszervi, kémiai, fizikai és mikrobiológiai tulajdonságait vagy

eltarthatóságát kedvezõen befolyásolja. Hozzáadása azt eredményezi, vagy

eredményezheti, hogy önmaga vagy származéka az élelmiszer összetevõjévé

válik;"

I n d o k o l á s

A termék fontos jellemzõje az eltarthatóság.

Budapest, 1995. szeptember 19.

Dr.Kertész Zoltán

SZDSZ

Eleje Honlap