Módosító javaslat
Dr. Gál Zoltán Úrnak,
az Országgyûlés elnökének
H e l y b e n
Tisztelt Elnök Úr!
A Házszabály 94.§ (1) bekezdése és 102.§ (1) bekezdése alapján az
élelmiszerekrõl szóló T/1303.. számú törvényjavaslathoz a következõ
m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t
terjesztem elõ:
A törvényjavaslat 2.§-ának 2) pontja az alábbiak szerint módosul:
"2) élelmiszer adalékanyag: minden olyan természetes vagy mesterséges anyag, -
tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem - amelyet élelmiszerként
önmagában általában nem fogyasztanak, alapanyagként általában nem használnak,
hanem az élelmiszerhez az elõkészítés, a kezelés, a feldolgozás, a csomagolás,
a szállítás vagy a tárolás folyamán adnak hozzá abból a célból, hogy a termék
érzékszervi, kémiai, fizikai és mikrobiológiai tulajdonságait vagy
eltarthatóságát kedvezõen befolyásolja. Hozzáadása azt eredményezi, vagy
eredményezheti, hogy önmaga vagy származéka az élelmiszer összetevõjévé
válik;"
I n d o k o l á s
A termék fontos jellemzõje az eltarthatóság.
Budapest, 1995. szeptember 19.
Dr.Kertész Zoltán
SZDSZ