Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országgyûlés állandó és különbizottságainak megalakításáról szóló országgyûlési határozati javaslat vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést új változatban, H/8. számon kézhez kapták képviselõtársaim. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy az elõterjesztésben jelöltként szereplõ képviselõk közül Ivanics István (KDNP), dr. Pálfi Dénes (KDNP), dr. Rapcsák András (KDNP) és dr. Sepsey Tamás (MDF) képviselõk az összeférhetetlenséget még nem szüntették meg, így bizottsági taggá történõ megválasztásukra késõbb kerül sor. Kérem az elõterjesztésnél ezt figyelembe venni.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Megállapítom, hogy senki nem kíván felszólalni.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 8. § (2) bekezdése szerint a bizottságok tisztségviselõit maguknak a bizottságoknak kellene megválasztaniuk. Tekintettel arra, hogy a pártok frakciói a tisztségviselõi helyek betöltésérõl is megállapodásra jutottak, a bizottságok megalakításával és a bizottsági tagok megválasztásával egyidejûleg már most határozni lehet a bizottsági tisztségviselõk személyérõl is. Ez lehetõvé teszi, hogy a bizottságok minél elõbb megkezdhessék munkájukat.

Indítványozom tehát a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a bizottsági rendszer megalakításával egyidejûleg határozza meg a bizottsági tisztségviselõk körét is. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 344 igen és 4 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül úgy határozott, hogy a bizottsági rendszer megalakításával egyidejûleg a bizottságok tisztségviselõit is megválasztja.

Felkérem Boros László és dr. Trombitás Zoltán soros jegyzõket, hogy felváltva olvassák fel a bizottsági rendszer megalakításáról szóló H/8. számú országgyûlési határozati javaslatot.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage