Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Idõközben kaptam értesítést arról, hogy Szentkuti Károly, akit az SZDSZ az önkormányzati és rendészeti bizottságba jelölt, még nem szüntette meg az összeférhetetlenséget. Ezért kérném, hogy az elõbb ismertetett névsort ezzel a korrekcióval fogadják majd el.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Országgyûlés bizottságainak létrehozásáról, tisztségviselõinek és tagjainak megválasztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot a jegyzõk által ismertetett névsorral és az elõbb említett korrekcióval? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 343 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 4 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Horn Gyula képviselõtársunk (MSZP) és Kuncze Gábor képviselõtársunk (SZDSZ) sürgõs tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtott be a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló l990. évi XXX. törvény módosítására T/5. számon. Az elõterjesztést az ülést megelõzõen kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem az elõterjesztõket, kíván-e valamelyikõjük szólni? (Horn Gyula: Igen, Kuncze Gábor!) Kuncze Gábor (SZDSZ) kíván szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage