Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKgP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Szabó Zoltán képviselõtársam felszólalására két vonatkozásban kell reagálnom. Egyrészt fel kell hívnom a figyelmét arra, hogy a minisztériumok törvény-elõkészítõ osztályainak azért van jelentõsége a törvényalkotási folyamatban, mert az 1987. évi XI. törvény elõírásai szerint az elõkészített törvényeket vagy maguk, vagy pedig a fontosabbakat az igazságügy-miniszter útján terjesztik a Ház elé. Én tehát úgy gondolom, hogy az ezzel ellentétes hivatkozása abból fakadhat Szabó Zoltán képviselõtársunknak, hogy talán még nem sikerült kellõ tájékozottságra szert tennie ebben a tekintetben... (Moraj a bal oldalon.).., de én ezt megértem az õ esetében.

A másik észrevételére egész egyszerûen meg kell jegyeznem, hogy az nem igaz. Ezért rendkívül elszomorító, hogy olyan fegyverhez nyúl, amely hamis fegyver, valótlan fegyver, tehát az igazmondási kötelezettséget meglehetõsen könnyedén kezeli Szabó képviselõtársunk, mikor azt állítja, hogy a Független Kisgazdapárt is indította a dabas-sári iskolaügyben híressé vált polgármesterét. Nem indította, igen tisztelt képviselõtársam! Nem biztos, hogy a testvért olyan kiterjesztõ fogalomkörben kell értelmezni, hogy magára a polgármesterre kivetítse, amikor nem a polgármester indult az országgyûlési képviselõi választásokon, hanem a polgármester testvére! Ugyanis a Független Kisgazdapárt volt az egyetlen párt, amely a törvényes elõírásokat komolyan vette, és miután összeférhetetlen a polgármesteri tisztség az országgyûlési képviselõi tisztséggel a jelen törvényes rendelkezések értelmében, mi a hatályos jogból indultunk ki, és egyetlenegy országgyûlési képviselõjelöltet sem indítottunk, aki egyidejûleg polgármester lett volna. Különösképpen nem indítottuk a dabasi polgármestert, hanem a testvérét indítottuk!

Máskor, ha kritizálni akar bárkit is, igen tisztelt Szabó Zoltán képviselõ úr, akkor nem árt elõször kellõ ismeretekre szert tenni, és tényszerûen próbáljon hivatkozni valamire, ne pedig valótlan tényállítással.

Köszönöm. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage