Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Szabad György képviselõ úr bizonyos értelemben érintette felszólalásomat, erre szeretnék reagálni.

A felszólalásomban nem arról beszéltem, hogy az összeférhetetlen funkcióknál döntsenek a választópolgárok, hogy el tudják-e látni vagy sem, hanem kimondottan a technikai kérdésrõl beszéltem, amikor többen arra hivatkoztak, hogy a polgármester el tudja-e fizikailag látni ezt a tevékenységet. Tehát abból a megfontolásból, hogy emiatt lenne összeférhetetlenség, ezt alaptalannak, megalapozatlannak tartottam korábban is. Elvileg ezzel nem lehet indokolni ezt a kérdést.

Én csak azért szerettem volna ezt hangsúlyozni, mert Szabad elnök úr úgy állította be, mintha tartalmi összeférhetetlenségek kapcsán hangzott volna ez el.

Ami pedig a miniszterek és a politikai államtitkárok összeférhetetlenségét illeti, ezt Szabad képviselõ úr elmondta már az Országgyûlés alkotmányügyi bizottságában is. Ott is csak annyiban tudtunk erre a kérdésre reagálni, hogy sokkal érdekesebb lett volna, ha ezt 1990 júniusában mondta volna el. Köszönöm szépen. (Taps a koalíciós pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage