Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Az alkotmányügyi és gazdasági bizottság együttes jelentését a T/10/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim, ezért úgy gondolom, hogy az alkotmányügyi bizottság beszámolóját külön talán felesleges meghallgatnunk.

Tisztelt Országgyûlés! Szájer József a törvényjavaslat 3. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Lényege: a törvény 2. §-ában érintett minisztérium hatáskörváltozása miatt szükséges módosító javaslatokat a Kormány e törvény hatálybalépésétõl számított l20 napon belül legyen köteles az Országgyûlés elé terjeszteni. A bizottságok az indítványt támogatják. Az elõterjesztõ egyetért-e a javaslattal? (Kuncze Gábor: Igen!) Az elõterjesztõ egyetért a javaslattal.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatot 271 igen, 6 nem, 9 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit és Kuncze Gábort az elõterjesztõk részérõl, hogy most sor kerülhet-e a végszavazásra. (Dr. Hack Péter és Kuncze Gábor bólint.) Igen.

Tisztelt Országgyûlés! Végezetül kérdezem az Országgyûlést, hogy a már elfogadott módosító javaslattal együtt elfogadja-e a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 1990. évi XXX. törvény módosításáról rendelkezõ törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 igen, 27 nem és 42 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy tárgysorozatunkba vett másik téma ügyében a bizottságok még nem fejezték be a munkájukat és a jelentést nem sikerült elkészíteni, ezért háromnegyed tizenegyig szünetet rendelek el. A szünetben képviselõtársaim megkapják a bizottságok jelentését.

Kérem, hogy a szünet végén kellõ idõben és számban jelenjenek meg az ülésteremben.

(Szünet: 10.21-11.08 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert és dr. Szilágyiné Császár Terézia)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage