Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKgP): Köszönöm, Elnök Úr - röviden ejtem az "o"-t... (Szórványos derültség.) Két észrevételem van elnök úr korábbi megjegyzéseihez, és ezek ügyrendi jellegûek.

Az egyik az, hogy elnök úr Dávid Ibolya képviselõtársunk levélismertetése után azt mondotta - de lehet, hogy rosszul emlékszem, majd ki fog javítani, ha így van -, hogy akkor azt fölösleges írásban beterjeszteni, mert most elmondta. Hát én úgy gondolom, hogy III. Béla király óta, aki bevezette ebben az országban az írásbeliséget, a szóban elhangzott dolgoknak nem árt, ha írásban is megvannak. Azt hiszem tehát, a képviselõ asszony szóbeli elmondása nem helyettesíti az írásbeli beterjesztést. Ez az egyik.

A másik megjegyzése elnök úrnak a jelenlegi Kormány üléshelyére vonatkozott. Annak idején együtt voltunk az ellenzékben, elnök úr jól emlékszik... (Közbeszólás középrõl: Hol?!)..; higgye el nekem, hogy nekem ennek a Kormánynak a helyén ülése nem okoz sokkal nagyobb örömet, mint amikor majd a következõ Kormány fog itt ülni. (Szórványos derültség. - Zaj.) Egyiknek sem fogok tudni örülni. (Közbeszólások a bal oldalról: Hol van itt az ügyrend?) De azért egyet meg kell ezzel kapcsolatban jegyeznem: a jelenlegi Kormány joggal ül azon a helyen, ahol van! (Általános zaj.) Mert akár tetszik nekünk vagy tetszett nekünk, akár nem - nekem speciel nem tetszett -, de akkor ez a Kormány volt a kormány, és igazság szerint ma is ez a kormány! Következésképpen arról a helyrõl beszélnek, amely õket alkotmányjogilag megilleti. Nekem legalábbis ez a véleményem, és én azt hiszem, nem található az érvényes Alkotmányban és az alkotmányos törvényekben olyan passzus, amely ezt a jogukat vitathatóvá tenné. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage