Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök úr, egyébként nyugodtan szólíthat képviselõ úrnak attól, hogy itt ülök, mert valóban képviselõként kívánok reflektálni, és semmiképpen nem kívánok a miniszteri pozícióval visszaélni, mert akkor mindig szólhatnék, ha kell, ha nem... (Derültség.).., de én nem akarok, csak akkor, amikor Szekeres frakcióvezetõ úr olyasmit mond, amire kénytelen vagyok reflektálni. Õ ugyanis visszautasított valamit, amit én nagyon komolyan mondtam, és amit meg is ismételek.

(14.20)

Roppant sajnálom, hogy Szekeres minisz... (Derültség.)... képviselõ úr nem értette pontosan, hogy mit mondtam, de egyszerûen nem tudom másképp értelmezni.

Nézze meg mondandómat, azt hiszem, most biztosan egyetértésre fogok találni a Háznak ezen az oldalán. Elég sokszor elmondtam már, hogy miért alkotmányellenes, miért sérti a jogbiztonságot és miért jelent ez a javaslat a jogfolytonosság ellen nagyon-nagyon súlyos lépést. Nem azért, mert soron kívül és egy kicsit hevenyészett módon nyújtották be, hanem azért, mert tartalma szerint egy korábbi, törvény által ténylegesen létrejött törvényellenes helyzetet - amit az összeférhetetlenség jelent - nem úgy kíván megszüntetni, ahogy azt a törvény szerint megszüntetni kellene, hanem úgy, hogy egy törvénnyel megsemmisíti, visszamenõleges hatállyal. Ez a jogfolytonosság elleni sérelem, ez a jogbiztonság elleni vétek, és nem az, hogy hevenyészve nyújtották be. Most már ígérem, hogy többször ezt nem ismétlem el. Köszönöm. (Taps az MDF soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage