Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen kétpercesre jelentkeztem, de igyekszem még jóval azon belül megoldani.

Pusztán azért szeretnék reagálni, mert Kónya Imre belügyminiszter úr azt a kifejezést használta, hogy "kicsinyes érdekbõl" született ez a törvényjavaslat. Biztos, hogy vannak, akik számára ez kicsinyes érdek - olyan értelemben, hogy nem fontos számukra -, de azt hiszem, azoknak az egyéni képviselõknek, akik több tízezer ember bizalmából kerültek be ebbe a Házba, egyáltalán nem tekinthetõ kicsinyes érdeknek. Továbbá - a tegnapi példánál maradva - Hódmezõvásárhely lakosságának, amely tudatosan éppen egy ellenzéki, kereszténydemokrata polgármestert választott meg képviselõnek, gondolom, szintén nem kicsinyes érdek. Ilyen értelemben azt hiszem, a választók döntését visszamenõleg kicsinyes érdeknek nevezni legalábbis furcsa.

Õsszel mindenütt meglesz a lehetõségük a választópolgároknak arra, hogy eldöntsék, a polgármesternek - akit ide képviselõnek beküldtek - a képviselõi munkájával elégedettek vagy nem. Amennyiben polgármesternek nem akarják újra megválasztani, nyilván nem fogják, ugyanis demokratikus jogállamban élünk, ahol természetesen szabad választásokon választ a lakosság polgármestert - vagy olyat, aki képviselõ is, vagy olyat, aki nem képviselõ. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage