Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom az Országgyûlésnek, hogy igazolja Földesi Zoltán képviselõi mandátumát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Bejelentem: az Országgyûlés 208 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül Földesi Zoltán mandátumát igazolta.

Felkérem Földesi Zoltánt, foglalja el képviselõi helyét. Jó munkát kívánunk neki. (Taps. Földesi Zoltán elfoglalja helyét az ülésteremben.)

Kérem, hogy az ebédszünetben eskütételre keressen fel irodámban.

Tisztelt Országgyûlés! Ezzel az igazolt képviselõk száma 386-ra emelkedett, a határozatképességhez így 194 szavazatra van szükség.

Tisztelt Országgyûlés! Az ügyvezetõ kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a magyar-brit közös kiképzésrõl és gyakorlatról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/16. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 286 igen, 3 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a sürgõs tárgyalást elfogadta.

Az elõterjesztést megtárgyalásra kiadom a honvédelmi bizottságnak és a külügyi bizottságnak. Kérem, hogy az elõterjesztést a holnapi határozathozatal érdekében az ebédszünetben tárgyalják meg.

Tisztelt Országgyûlés! Nagy Sándor és dr. Kovács Pál képviselõtársaink - MSZP - sürgõs tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtottak be a nyugellátások és a baleseti nyugellátások, valamint a nyugdíjszerû rendszeres szociális ellátások emelésérõl H/20. számon. Az elõterjesztést az ülést megelõzõen kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem az elõterjesztõket, melyikõjük kíván szólni. (Nagy Sándor jelentkezik.)

Nagy Sándornak adom meg a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage