Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretnék Szigeti képviselõ úr hozzászólásához egy rövid megjegyzést fûzni, mert úgy látszik, itt ma folyamatosan felvethetnénk, hogy kinek milyen módon szelektív a memóriája.

Azt hiszem, ha ma arról vitatkoznánk, amirõl a vita tavaly is volt, akkor nem volna semmi bajunk ezzel az üggyel. Egy évvel ezelõtt nem arról vitatkoztunk, hogy a törvény szerint január elsejéig visszamenõleg meg kell-e adni a nyugdíjemelést vagy sem, hanem arról vitatkoztunk, hogy mennyi a nettóbér-kiáramlás. Amikor az októberi visszatérésrõl vitatkoztunk, akkor a vitának az volt a lényege, hogy nem tudtuk megmondani, illetõleg voltak vélelmek, hogy több vagy kevesebb. Ha tehát ma a vita arról folyik, hogy 8 százalék helyett 6 százalék lesz az éves nettóbér-kiáramlás és ezt visszamenõleg január elsejével most azonnal adjuk meg, akkor abba gondolkodás nélkül bele tudnék menni, hogy októberben térjünk vissza arra, hogy ténylegesen mennyi a nettóbér-kiáramlás, de ne vonjuk kétségbe a január elsejéig való visszamenetelt.

Mindössze tehát arról van szó, hogy más a vita lényege. Most egy törvényi kötelezettség megkérdõjelezésérõl folyik a vita, hogy visszamenõleg vagy nem visszamenõleg. Ezt szerintem nem lehet vitatni. Ha a mérték vitás lenne, akkor azt lehet vita tárgyává tenni és visszatérni rá októberben; de hogy mikortól induljon ez a nyugdíjemelés, az vita tárgyát megítélésem szerint nem képezheti. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage